Kwaliteit begeleiding kan natuurlijk alleen geboden worden door de beste medewerkers die zijn opgeleid door de beste praktijkbegeleider! Daarom zijn wij bijzonder trots dat Siham Bijster-Rouam gekozen is tot sectorwinnaar en finalist in de race naar de titel beste praktijkopleider 2022.

Voor Siham is het fijn om gewaardeerd te worden voor haar harde werk en inzet. Want je komt niet zo maar in aanmerking voor deze mooie titel: Siham staat het hele jaar door in nauw contact met zowel opleiders als werkgevers. Zo brengt ze advies uit over wat er beter kan in het opleiding- en stageprogramma en ondersteunt ze bij het examineren. Bij Bijster Care en Altrad is ze doorlopend in gesprek om draagvlak te creëren om leerlingen te kunnen plaatsen.

Verkiezing beste leerbedrijf & praktijkopleider 2022

De verkiezing beste leerbedrijf & praktijkopleider wordt georganiseerd door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De verkiezing bestaat al sinds 1996 en is ingesteld door het Ministerie van OCW om te onderstrepen dat ‘leren in de praktijk’ een onmisbaar onderdeel is in de opleiding van 50.000 mbo-studenten in ons land.

Om te komen tot twee winnaars (Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider) konden scholen, bedrijven en studenten van november tot januari voordrachten indienen. Een deskundige jury heeft uit deze inzendingen een selectie gemaakt van 143 genomineerden. De sectorkamers van het SBB hebben hieruit 9 sectorwinnaars gekozen in iedere categorie die in de race blijven voor de finale tijdens het Ambassadeursgala op 16 mei. Bij de 9 winnaars voor ‘Beste praktijkopleiders’ zat onze eigen Siham.

SBB over leerbedrijven en praktijkopleiders

Directievoorzitter van SBB Hannie Vlug legt uit hoe belangrijk mbo-vakmensen zijn:

“Onze arbeidsmarkt heeft goede mbo-vakmensen hard nodig. Dat kan alleen als ze ook in de praktijk het vak kunnen leren. Daarvoor zijn leerbedrijven en praktijkopleiders onmisbaar. Gelukkig zijn die er heel veel en is de inzet onverminderd groot. Ik ben blij dat we ze daarvoor kunnen bedanken, gewoon als vanouds met z’n allen bij elkaar.”

De beste praktijkopleider vertegenwoordigt een jaar lang alle praktijkopleiders van Nederland en wordt daarom regelmatig gevraagd om advies en visie rondom het opleiden in de beroepspraktijk.

Wij kijken daarom met vol enthousiasme uit naar het Ambassadeursgala waar Siham met 8 andere sectorwinnaars strijdt om deze mooie titel!