2019 was een enerverend jaar voor Bijster Care. Wij zijn dankbaar dat we weer een hoop hebben mogen betekenen voor verslaafde burgers, maar dat we ook met succes hebben geïnnoveerd en zo nieuwe manieren hebben gevonden om onze cliënten vooruit te helpen.

In 2018 nog uitten wij onze zorgen over het budgetplafond bij de gemeente Eindhoven. Wij waren bang dat verslaafde burgers hierdoor tussen wal en schip zouden vallen en niet geholpen konden worden. In 2019 is gelukkig gebleken dat de gemeente Eindhoven met grote betrokkenheid zocht naar oplossingen. Zo hebben zij zelfs meer dan eens het frictiebudget aangeboord bij casussen waar Bijster Care de enige passende oplossing bood in de weg naar verbetering voor bepaalde verslaafde burgers.

Een bijzondere vermelding in dit bericht is voor de gemeente Veldhoven. De Wmo-consulenten in deze gemeente hebben in 2019 mooie stappen gemaakt in verslavingszorg. Wij zijn dankbaar dat wij hier een rol in hebben mogen spelen! De samenwerking is geïntensifieerd en we schakelen sneller en efficiënter dan ooit tevoren. Maar wat echt het verschil maakt is dat de gemeente Veldhoven dezelfde visie deelt met Bijster Care en dat we deze samen uitstralen naar de verslaafde burgers die wij gezamenlijk helpen. Een echte synergie!

Ook is Bijster Care weer gegroeid als gecertificeerd leerbedrijf. Dit jaar heeft onze collega Romy van der Donk een start gemaakt bij Bijster Care als onderdeel van haar leer-werktraject. Daarnaast hebben wij zeer prettig samengewerkt met het Koning Willem I College en het Summa College. Met regelmaat komen er leerlingen van deze colleges bij ons over de vloer om te ervaren hoe het is om in de verslavingszorg te werken.

Trots zijn wij op de cliënten die zich geheel op vrijwillige basis hebben ingezet voor de Dutch Design Week. Zo hebben zij onder andere bezoekers ontvangen, geholpen met opbouwen en toezicht gehouden. Wij kijken nu al uit naar onze samenwerking met Dutch Design Week in 2020!

Het meest vers in ons geheugen staat de opleiding bokscoaching die mijn collega Jordy en ik gevolgd hebben bij Berend Oosterhuis in Zwolle. Het idee was om verslaafde burgers op een unieke manier te gaan helpen met het oplossen van hun problemen door middel van therapeutisch boksen. Het praktijkresultaat was zoveel meer dan waar wij over durfden te dromen!

Tot slot willen wij graag alle relaties van Bijster Care bedanken voor de fijne samenwerking in 2019. Wij wensen iedereen fijne kerstdagen toe met veel warmte en gezelligheid en een gelukkig nieuwjaar! Dat 2020 maar net zo’n topjaar mag gaan worden als 2019!