Hulp en toch zelfstandig blijven

Wil jij hulp bij het omgaan met je verslaving en vind je het belangrijk om zelfstandig te blijven? Dan is woonbegeleiding iets voor jou! Bijster Care vindt dat iedereen recht heeft op zelfstandigheid. Daarom helpen wij mensen zoals jij. Dit doen we niet op een kantoor of in een beschermde woonvorm, maar gewoon bij jou thuis. Samen met jou focussen we op vooruitgang en verbetering van de kwaliteit van leven.

We gaan uit van jouw eigen kracht

In onze woonbegeleiding gaan we uit van jouw eigen kracht. We maken samen een persoonlijk plan waarmee we de problemen aanpakken die voortkomen uit je verslaving. We gaan dus vooral samen aan de slag!

We starten met de reden waarom jij wilt stoppen of minderen met gebruiken, want dat is het allerbelangrijkste. Waar doe jij het voor? Niet iedereen weet dat direct, dat is heel normaal. Als je dit nog niet weet dan gaan we samen met jou opzoek, want deze motivatie vormt de basis voor jouw begeleiding.

Hier helpen we je mee

Waar wij je mee helpen, ligt helemaal aan jou. Wat wil je bereiken? Waar heb je moeite mee? Waar loop je tegenaan? Samen met onze begeleiders bepaal je welke hulp je wilt en hoe je je doelen kunt bereiken. Wat wij vaak horen, is dat het moeilijk is om het overzicht te bewaren en om (terug) in controle te komen. Daarom is onze begeleiding hier vaak op gefocust. Het verliezen van controle kan verschillende oorzaken hebben. Wij kunnen je begeleiden onderstaande gebieden.

Recente artikelen

Eindejaarsboodschap 2020

17 december 2020|

2020 mogen we met recht een bewogen jaar noemen. Het is een understatement om te zeggen dat COVID-19 ons werk heeft beïnvloed. Eén ding dat wij geleerd hebben in deze