Wat is therapeutisch boksen?

Met therapeutisch boksen (ook wel bokscoaching genoemd) zetten we boksoefeningen in als middel voor het realiseren van ontwikkeling en verbetering. Therapeutisch boksen is gebaseerd op het uitgangspunt dat mentale problemen ook een lichamelijke kant hebben (net als PMT). Daarom wordt er op een lichamelijk actieve manier gewerkt aan verbetering.

Therapeutisch boksen geeft jou handvaten om problemen beter te benaderen en maakt je bewust van gedachten en gevoelens. We gaan tijdens de lessen op zoek naar jouw sterke punten, maar ook naar punten waar het juist mis gaat. Vervolgens oefenen we met nieuw gedrag dat leidt tot verbetering.

Voor wie is therapeutisch boksen geschikt?

Therapeutisch boksen via Bijster Care is geschikt voor iedere burger met een geldige Wmo-beschikking. Je hoeft geen goede conditie of ervaring in de bokssport te hebben. Iedere oefening die wij doen, passen wij op jou aan.

De gediplomeerde coaches van Bijster Care kiezen alleen de oefeningen uit die jij mentaal en fysiek aankan en waar je klaar voor bent. We willen jouw grenzen opzoeken zonder hier overheen te gaan. Deze balans is erg belangrijk! Daarom maken we van tevoren afspraken over waar jouw grenzen liggen en spreken we een veilig woord af waarmee je de oefeningen voortijdig kan beëindigen.

Niels over therapeutisch boksen:

“Ik heb geleerd om mijn energie beter te doseren. Om van 10% geleidelijk naar 100% te gaan in plaats van direct 200% te geven. Ik heb ook geleerd om voor mezelf op te komen en me niet in een hoekje te laten drijven.”

Samantha over therapeutisch boksen:

“Door therapeutisch boksen heb ik meer zelfvertrouwen en heb ik mezelf beter leren kennen en herkennen. Ik heb meer inzicht op mijn eigen handelen en hoe ik met bepaalde situaties moet omgaan. Ik ben erachter gekomen dat ik meer kan dan ik denk.”

Welke resultaten behaal je met therapeutisch boksen?

Therapeutisch boksen werkt spiegelend en soms zelfs confronterend. Hierdoor leer je verkeerd gedrag sneller te herkennen en ongewenste impulsen te controleren. Wat je leert in de lessen helpt je ook in het dagelijks leven. Je leert waar je grenzen liggen en controle te houden. Dit zijn waardevolle vaardigheden bij het beter omgaan met je verslaving..

Hoe ziet een les eruit?

Na een goede warming-up starten we met de boksoefeningen. We hebben verschillende oefeningen tot onze beschikking die ieder hun eigen functie en doelstelling hebben. Er zijn oefeningen die inzicht geven in aandachtsgebieden, maar er zijn ook oefeningen om concrete verbetering te realiseren in die gebieden.

Oefeningen

Doe mee!

Wil je een keer meedoen met therapeutisch boksen? Dat kan! Onze lessen worden gegeven in Eindhoven. Wanneer je beschikt over een geldige Wmo-beschikking dan meld je jezelf aan via 040-7440214 of info@bijstercare.nl.